We hebben fantasie nodig!

Mensen hebben fantasie nodig om mens te zijn. Dat is de creatie, dat maakt ons  tot meer dan dieren en de verbinding met spiritualiteit.

Daarom ook hebben we legendes nodig en verhalen. Het is de oefening voor “het echte leven”. In deze tijd van het jaar komt dat extra naar boven, iedereen wil kerst vieren om het plaatje kompleet te hebben, daar willen we aan voldoen!

Als je deze “kleine” leugens onder de knie hebt kun je de grote aan, zoals rechtvaardigheid, genade en plicht. Zelfs goed en kwaad.

Neem het universum, ontleed het tot de kleinste stofjes en zoek een enkele atoom rechtvaardigheid, één molecuul genade, je zult het niet vinden. Het zijn uitvindingen van de mens. Het geeft houvast aan hoe wij onze gecreëerde wereld willen zien. Ons word geleerd dat dit vaste gegevens zijn, dat dit onze basis is. Dat is ook zo alleen niet voor ons bepaald door het universum of zoals velen zeggen, God. Het is de overtuiging van de mensen voor ons en onze keus om overtuiging in stand te houden. Daar ligt ook je vrijheid. Je fantasie is een krachtig instrument, het is je gereedschap om jouw werkelijkheid te creëren.

Het klopt dat je eerst ergens in moet geloven, een beeld moet hebben. Dan leef je er overeenkomstig naar en word het werkelijkheid. Dat heet scheppen.

Is er een groep van mensen die eenzelfde beeld nastreven dan krijg je een samenleving of een cultuur of religie. In de geschiedenis zijn er vele voorbeelden geweest. Sommigen hebben hun visie uitgelegd als de waarheid of de enige manier. Zij hebben grootse dingen gepresteerd. Kijk je naar het grote plaatje dan waren dit slechts dromen of fantasieën van deze mensen en geen universele wetten. Het zijn voorbeelden van hoe ver je kunt gaan in het naleven van jouw creatie.

Het mooie van onze wereld is juist de vrijheid die we hebben om te creëren als individu of als groep en de prestaties die we tot nu toe hebben gedaan kunnen we koesteren. Er kan echter meer, leven is een ontwikkeling, als mensheid, als groep en als individu.

Test je overtuigingen en gebruik je fantasie! Wees bereid dat oude beelden en vaste wetten veranderen en er zullen nieuwe wegen gecreëerd worden. Bedenk dat het mogelijk is, geloof dat het mogelijk is, voel dat het mogelijk is en laat je verbazen.

Je bent een ongelooflijke creatie van het universum, deel van het geheel met de vrijheid van het goddelijke individu, er zijn geen grenzen aan je mogelijkheden of fantasieën.

Soms kan het zijn dat het zicht op mogelijkheden versperd is of lijkt het alsof je fantasie gestorven is. Is dit bij jou ook zo? Kom bij me langs en ik laat je weer in mogelijkheden denken en blaas je fantasie tot leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: